Dit is niet de reguliere website van de Euromast te Rotterdam. Hier vind je dingen, plaatjes, souvenirs, beeld en geluid over de Euromast die minder voor de hand liggen, die je wellicht nog niet wist, en die je op de 'echte' site niet zult vinden. Beschouw het als een aanvulling, een 'tweede scherm'.

Op 12 maart 1959 riep het Algemeen Dagblad zijn lezers op om te raden wanneer de Euromast het hoogste punt
zou bereiken. Door 50 cent aan extra zegels op hun briefkaart te plakken, zouden de deelnemers bijdragen aan het
Prinses Beatrix-poliofonds. De aktie werd een succes.
De Euromast is gebouwd in 1960, ter gelegenheid van de Floriade, door architect H.A. Maaskant
en aannemer J.P. van Eesteren.
Nadat de grond bouwrijp gemaakt was, werden niet minder dan 131 betonpalen geheid, die een stevige fundering vormen voor dit unieke gebouw. Op deze palen rust een blok gewapend beton van 1.900.000 kg. als tegenwicht voor de boven-
grondse constructie. Het zwaartepunt bevindt zich hierdoor onder de grond, zodat een maximum aan stabiliteit is verkregen.
De Euromast is gebouwd ter gelegenheid van de eerste Internationale Tuinbouwtentoonstelling ‘Floriade’, die in 1960 in Rotterdam werd georganiseerd. Het tentoonstellingsontwerp is van de hand van J. Bakema en zijn compagnon J.H. Van den Broek. Bakema doet zelf ook een voorstel voor een uitkijktoren over Rotterdam, maar het gemeentebestuur geeft de voorkeur aan het ontwerp van H. A. Maaskant. Tijdens de persconferentie in november 1958, waarin de plannen voor de Floriade en de toren worden ontvouwd, lanceert men de naam 'Euromast'
Het kraaiennest is een staalconstructie van 240.000 kilo. De bodem hangt op 96 meter. Op deze foto zie je dat het aan de voet van de mast werd gebouwd. Daarna werd het kraaiennest in 5 dagen omhoog gebracht.
"Restaurant schokte in 5 dagen omhoog."
Met deze kopregel opende de Nieuwe Rotterdamse Courant op 11 juli 1959 haar verslag over het hijsen van het kraaiennest-restaurant. Het 240 ton wegende gevaarte werd in vijf dagen tijd, op ingenieuze wijze naar boven gebracht. Honderden mensen keken op de warme zomeravonden toe hoe het met een snelheid van 15 centimeter per kwartier langs de paal schoof. De operatie was op 10 juli, toen het restaurant op 100 meter hing, voltooid en had precies 131 uur geduurd.
De van gewapend beton gemaakte toren heeft een diameter van 9 meter (binnen) en een wanddikte van 30 centimeter.
De fundering bestaat uit 131 betonpalen. Hierop rust een blok gewapend beton van 1.900.000 kilo, als tegenwicht voor de bovengrondse constructie. Zo ligt het zwaartepunt onder de grond, voor maximale stabiliteit. De snelheid van de liften bedraagt 4 meter per seconde. Dat wil zeggen dat je in 30 seconden op 100 meter bent.
Maaskant voorzag de toren op 32 meter hoogte van een replica van een scheepsbrug, compleet met navigatieapparatuur en een kaartenkamer. Indeze ruimte kon het publiek ervaren wat het betekent om een zeeschip te besturen. Deze scheepsbrug kwam te hangen op 32 meter. Reeds geruime tijd is deze ruimte niet meer toegankelijk voor bezoekers.
In de jaren zestig was de Euromast 101 meter hoog. Genoeg om boven de skyline van de Maasstad uit te torenen.
Maar Rotterdams trots werd links en rechts ingehaald door andere gebouwen.
De directie besloot dat de toren nog hoger moest worden. Men wilde ook in de jaren '70 aan de top blijven. Er werden diepgaande technische studies uitgevoerd en het resultaat daarvan was een uniek project: een toren gebouwd op een toren. Een ingenieurswerk zoals nog nooit was gerealiseerd. Op 4 maart 1970 maakte een Nederlands-Zwitserse bouwploeg een begin met de bouw van de Space-Tower.
De bezoekers zouden nu een nieuwe top bereiken via een grote ronde lift die langzaam om de stalen toren draait. Er werden eerst verticaal 32 gaten geboord in de top van de stevige betonnen muur van de Euromast. Daarin werden reusachtige stalen bouten geplaatst voor de verankering van een anti trillingstank. Deze tank kan 40.000 liter vloeistof bevatten en vangt alle trillingen in de Space-Tower op. Tot nu toe hebben de ingenieurs het niet nodig gevonden de tank te vullen.
Hier liggen de segrmenten voor verlenging van de Euromast klaar aan de Parkhaven / Parkkade.
Elk segment is ca. 8 meter hoog en weegt gemiddeld 12 ton.
De grootste mobiele kraan ter wereld werd gebruikt om de eerste helft van het Space-Tower project uit te voeren. Deze kraan van 145 meter hoogte is gemaakt in Duitsland en is Nederlands eigendom. Ze heeft een hefcapaciteit van 15,5 ton, onder een hoek van 5 graden. De eerste drie van de negen afzonderlijke staalsegmenten van de Space-Tower werden ermee opgehesen en op elkaar geplaatst.
De Space-Tower werd op 30 mei 1970 opengesteld voor het publiek. Gedurende de eerste vier maanden genoten meer dan 182.000 bezoekers van dit gezicht in vogelvlucht vanaf dit nieuwe hoogtepunt in de LageLanden. De liften beschikken over een zeer geavanceerd besturings- systeem. Eén van de mogelijkheden is een zodanige instelling dat de lift na weging van een aantal personen automatisch vertrekt. De snelheid bedraagt 4 m/s, waardoor binnen 30 seconden het platform op 100 meter hoogte wordt bereikt.